Skip to main content

Ons Team

Mijn werk als fysiotherapeute vind ik nog steeds heel uitdagend en de moeite waard.

Het gaat om de ontmoeting met een mens die een hulpvraag heeft. Vaak blijkt mijn taak als psychosomatisch werkende fysiotherapeute om, samen met de patiënt, de vraag achter de vraag te ontdekken. Om op die manier steeds duidelijker te krijgen waar het echt om gaat. 

Soms is het eenvoudig, blijken een paar adviezen over de ademhaling, een paar oefeningen het juiste begin van een positieve verandering!

Soms heb je een ander nodig om je bewust te worden van je eigen denken en handelen en zo de mogelijkheid te hebben van te kiezen voor een andere, meer positieve manier. Dat betekent dat je in beweging komt. Ik vind het mooi om zo’n proces te begeleiden en te stimuleren.

Mijn meest recente opleidingen helpen ook daarbij. Middels focussen kan ik de  patiënt leren lichaamssignalen beter te herkennen. Mobilizing Awareness  helpt bij het bewustworden van ongelijke verdeling van spanning in het lichaam en geeft de mogelijkheid middels een aantal oefeningen dit meer in balans te krijgen. Om zo algeheel meer in balans te komen.

In de toekomst zal ik mij steeds meer hierin verdiepen zonder daarbij de andere mogelijkheden uit het oog te verliezen.