bel direct Maak direct een afspraak

Openingstijden: Maandag 08.00 - 20.00 uur | Dinsdag 08.00 - 20.00 uur | Woensdag 08.00 - 18.00 uur | Donderdag 08.00 - 18.00 uur | Vrijdag 08.00 - 18.00 uur | Zaterdag 09.00 - 12.00 uurMaak een afspraak

Veelgestelde vragen

Mocht u vraag er niet tussen staan dan kunt u ons dat laten weten via onderstaand formulier.


Waarom bewegen met diabetes type 2?

Er zijn veel mensen met diabetes type 2 die moeite hebben om hun bloedglucosewaarde op peil te houden, of bang zijn om een hypo te krijgen tijdens inspanning. Juist voor deze mensen is er een beweegprogramma ontwikkeld, omdat u door bewegen meer controle over uw eigen lichaam krijgt.

Meer informatie is te vinden in het menu bij specialisaties en u kunt natuurlijk altijd even bellen of uw vraag mailen naar wouter@fysiotwente.nl

Ik ben door mijn rug gegaan, wat kan ik doen?

Acute lage rugklachten duren enkele dagen tot 3 weken mits u voldoende blijft bewegen, maar ook genoeg rust neemt. Een fysiotherapeut is de aangewezen persoon om u hierin te begeleiden. Eventueel kan de huisarts sterkere pijnstillers dan paracetamol voorschrijven. Indien de klachten afnemen kan het nog steeds zinvol zijn een fysiotherapeut te raadplegen om herhaling te voorkomen. Uw therapeut kan u dan oefeningen geven om bijvoorbeeld uw spierkracht te verbeteren of samen met u kijken naar uw houding tijdens tillen/bukken etc.

Ik ben gisteren door mijn enkel gegaan, wat nu?

Probeer de eerste dagen niet te veel te belasten, blijf wel bewegen. Koelen is zeker de eerste 24 uur zinvol om de zwelling en pijn te doen verminderen. Na een dag of 3 kan het zinvol zijn een fysiotherapeut te raadplegen om de schade in te schatten en adviezen te geven met betrekking tot functioneel herstel.

Hoe zit het met de eigen risico en fysiotherapie?

Als u voor klachten, die buiten de chronische lijst vallen, onder behandeling bent bij uw fysiotherapeut, vallen deze behandelingen onder uw aanvullende verzekering en gaan dus NIET ten koste van uw eigen risico.

Als u 'chronisch' patiënt bent, vallen vanaf de 21e behandeling, de behandelingen onder de basisverzekering, deze gaan dus wel ten koste van uw eigen risico en de kans bestaat dus dat u, indien nog geen enkele andere zorgverlener een rekening heeft ingediend bij uw zorgverzekeraar, u de kosten fysiotherapie terug zult zien in uw nota van de zorgverzekeraar.

Wanneer ben ik een chronische patiënt?

Met de term chronisch patiënt bedoelt de ziektekostenverzekeraar iets anders dan diegenen die 'langere' tijd met chronische pijnklachten rondlopen. Op het ministerie van VWS is een aantal jaren geleden een lijst gemaakt met ziekten en aandoeningen waarop de term chronisch van toepassing is. Dit heeft dus in principe niets te maken met de mate waarin of hoe lang u pijnklachten heeft.

Uw fysiotherapeut kan u vertellen welke aandoeningen op deze lijst staan en dus in aanmerking komen voor het krijgen van onbeperkt fysiotherapie uit het basispakket. (Let op: dit gaat in tegenstelling tot de 'normale' fysiotherapie, WEL ten koste van uw eigen risico en geldt niet voor de eerste 20 behandelingen).

Krijg ik mijn fysiotherapeutische behandelingen vergoed van mijn ziektekostenverzekeraar?

Zoals u waarschijnlijk wel weet, zit sinds 1 januari 2004 fysiotherapie NIET meer in de basisverzekering van uw ziektekostenverzekering. Dit is door de overheid bepaalt en dus NIET afhankelijk van uw verzekering. Een aanvullende verzekering is dus noodzakelijk om uw behandelingen vergoed te krijgen. De verschillende verzekeraars hanteren verschillende richtlijnen voor vergoedingen, kijk dit dus alstublieft goed na in uw polisvoorwaarden of bel met uw verzekeringsmaatschappij.

Voor Menzis geldt dat indien u ExtraVerzorgd 3 heeft, u recht heeft op 40 behandelingen fysiotherapie. Bij Extraverzorgd 1 en 2 is dat respectievelijk 9 en 18 keer.


Contact


053-4322100

U kunt telefonisch een afspraak maken. Bij voorkeur tussen 08.00 - 14.00 uur.
U kunt ook via e-mail info@fysiotwente.nl een afspraak maken.

Openingstijden:

Maandag 08.00 - 20.00 uur
Dinsdag 07.30 - 20.00 uur
Woensdag 07.30 - 18.00 uur
Donderdag      08.00 - 18.00 uur
Vrijdag 07.30 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 12.00 uur